AZ ANYATEST PROJEKT

AZ ANYATEST PROJEKT

balett helyett

2015. november 27. - Kulcsár Vajda Enikő

 

Van a balettos bejegyzésem, amiben csúnyán lehúzom a művházas balettórákat. Ez eléggé népszerű lett, és jött válaszként a logikus kérdés sokaktól: jó, de akkor mit?

Gyűjtöm a módszereket, tippeket és helyeket, és ha van olyan óra, ami bevált, küldjétek el nekem kommentben vagy üzenetben, hadd áramoljanak az információk.

Addig is:

következzen három hely Budapesten, ahol garantáltan nem a tüllszoknyás cukimuki pipiskedést fogják megtanulni a lányok, sőt, természetesen fiúk és lányok is mehetnek mozogni ugyanoda.

Bónusz, hogy nem ez volt a szándék, de három különböző kerületben vannak, nagyon jól megközelíthetően.

( és holnapután következik a hosszabb írásom arról, hogy van-e értelme szerintem fiú- meg lánymozgásokról beszélni)

 

 

Zabora- Hevér Zsófi

Kreatív gyerektánc 4 éves kortól, a Pozsonyi úton.

Felnőtteknek tartott óráimmal párhuzamosan, már 2006 óta foglalkozom gyermekekkel is, számomra ez jelenti a legnagyobb kihívást és örömet egyszerre. 
A táncon keresztül átadhatóak olyan értékek (kölcsönös tisztelet, elfogadás, nyitottság), melyek nem csak a mozgáskultúrában, de az élet más területein is kulcsfontosságúak. A tánc segít modellezni, megérteni a világot, ugyanakkor egy semmi máshoz nem hasonlítható, örök menedéket is biztosít.” -zabora2.jpg

 

 

Jurányi – Vadas Zsófia Tamara

- a Moszkva térnél.

Bár a honlapon ez nem látszik jól, de 6 éves kortól lehet menni, életkor szerint van a csoportbontás.

Nem táncokat, hanem táncolni tanulunk az órán. A páros, csoportos feladatokban együttműködést, egymás elfogadását, míg az egyéni feladatok során koncentrációt, befelé figyelést tanulunk. Megoldások születnek, amelyek nem a JÓ-ROSSZ kettősében mérhetők, hanem dinamikai, strukturális, formai, vagy akár érzelmi skálán értékelendőek.

(Kicsit bonyolult a megfogalmazás, de arról van szó, hogy nincs jó vagy rossz, csúnya vagy szép mozdulat, hanem sokféleség van. Támogatom!! )

tamara.jpg

 

A fentiek az általam is tanult kreatív gyerektánc- módszeren alapulnak.

 

A harmadikról, a Mú terMini -ről kevesebbet tudok, de ők is friss szemlélettel tanítanak, a 11. kerületben az Allée-nál.mutermini.jpg

 

 

 

Aki kipróbálja valamelyiket, írjon egy pár szóban a saját tapasztalatokról.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyatest.blog.hu/api/trackback/id/tr128118392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
1